Zasady (czas trwania 15.04 - 20.05.09) |
Autor |
Wiadomość |
Uczeń Czarnoksiężnika

|
Wysłany: 2009-04-15, 19:13 Zasady (czas trwania 15.04 - 20.05.09)
|
|
|
Regulamin jakiś zawsze powinien być, ale nie jest ani specjalnie rozbudowany, ani restrykcyjny.
1. Recenzje piszemy samodzielnie.
2. Do konkursu może (a nawet powinien ) przystąpić każdy forumowicz.
2. Ilość tekstów nie jest ograniczona, można zamieścić więcej niż jeden. W zasadzie to im więcej tym lepiej.
3. Konkursowe recenzje umieszczamy w tym, specjalnie do tego utworzonym forum, w oddzielnych tematach.
4. Konkurs uznaje się za zakończony jeśli liczba nadesłanych prac będzie nie mniejsza niż 10, więc postarajcie się. Liczy się dobra zabawa.
5. Termin zamieszczania prac konkursowych mija 20 maja 2009 r.
6. Po powyższym terminie prace oceni wybrane spośród forumowiczów jury.
7. Dla zwycięzców przewidziane są nagrody książkowe.
Liczę, że potraktujecie udział w konkursie jako dobrą zabawę, możliwość sprawdzenia siebie, swojego pióra, porównania się z innymi.
Wszelkie uwagi, komentarza, zapytania umieszczajcie w tym wątku, bezpośrednio pod regulaminem.
Z pozdrowieniami,
Uczeń |
_________________ Zamek Czarnoksiężnika
Czas Imperium - nr 33 - 12.04.2009
Czas Imperium - nr 35 - 20.09.2009 |
Ostatnio zmieniony przez Uczeń Czarnoksiężnika 2009-05-17, 07:13, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Ravena
Wiedźma Dyplomowana

Wiek: 39 Dołączyła: 01 Lis 2008 Posty: 6470 Skąd: Wiedźmowy Las
|
Wysłany: 2009-04-15, 19:36
|
|
|
Świetnie! A książkę będzie sobie można wybrać czy jest to arbitralna decyzja autora?
No to kochani, do roboty! |
_________________ Without coffee, 'Good Morning' is an oxymoron
Lektury Kawoholiczki |
|
|
|
 |
Uczeń Czarnoksiężnika

|
|
|
|
 |
Ravena
Wiedźma Dyplomowana

|
Wysłany: 2009-04-15, 20:58
|
|
|
Miało być "arbitralna decyzja Administratora" rzecz jasna -_-'
Uczeń Czarnoksiężnika napisał/a: | łap za pióro |
Atrament mi się skończył ;-)
A teraz już znikam z tego tematu i nie robię ota! |
Lektury Kawoholiczki |
|
|
|
 |
Nieznany
Carrot Monster

|
Wysłany: 2009-04-16, 18:51
|
|
|
To powinny być nowe prace czy można użyć tekstów już wcześniej publikowanych na forach (ale nie na tym) i/lub blogach
To primo.
A secundo: czy nagrody książkowe będą dogadywane ze zwyciężcą/zwycięzcami czy może ustalane odgórnie
I tertio: Uczeń Czarnoksiężnika napisał/a: | 4. Konkurs uznaje się za zakończony jeśli liczba nadesłanych prac będzie nie mniejsza niż 10, więc postarajcie się. Liczy się dobra zabawa. | Ponieważ nie ma ograniczenia ilości nadesłanych tekstów należałoby chyba wyznaczyć również minimalną liczbę uczestinków, bo może być np., że trzy osoby nadeślą po cztery prace. ;-)
Jeśli będę miał więcej pytań, to nastepną razą je zadam. |
_________________ Nenek, jesteś mistrzem, uwielbiam Cię!
Obi
Jesteś moim bohaterem!
Caroline* |
|
|
|
 |
Uczeń Czarnoksiężnika

|
Wysłany: 2009-04-16, 19:26
|
|
|
Nieznany napisał/a: | To powinny być nowe prace czy można użyć tekstów już wcześniej publikowanych na forach (ale nie na tym) i/lub blogach |
To powinny być teksty dobre, najlepiej nowe, ale jeśli ktoś napisał jakąś ciekawą recenzję wcześniej, a nie ma jej jeszcze na tym forum, także dopuszczamy. Wszak nie będę przeczesywał internetu, by sprawdzać, czy tekst już gdzieś się pojawił.
Nieznany napisał/a: | A secundo: czy nagrody książkowe będą dogadywane ze zwyciężcą/zwycięzcami czy może ustalane odgórnie |
Na razie jest to kwestia elastyczna, nadal pozostająca do ustalenia. Nie chcę narzucać, bo może się zdarzyć, że zamarzy mi się fantastyka, a tymczasem zwycięzca może tego gatunku nie trawić.
Nieznany napisał/a: | Ponieważ nie ma ograniczenia ilości nadesłanych tekstów należałoby chyba wyznaczyć również minimalną liczbę uczestinków, bo może być np., że trzy osoby nadeślą po cztery prace. |
Niech będzie.
Aneks do regulaminu: Liczba osób biorących udział w konkursie nie może być mniejsza niż 10.
Ostateczny głos będę miał ja, będę działał zależnie od sytuacji, oczywiście na korzyść forumowiczów. Ale liczę na jakiś przyzwoity odzew z Waszej strony. |
_________________ Zamek Czarnoksiężnika
Czas Imperium - nr 33 - 12.04.2009
Czas Imperium - nr 35 - 20.09.2009 |
|
|
|
 |
Nieznany
Carrot Monster

|
Wysłany: 2009-04-23, 18:39
|
|
|
Swoje pięć groszy, tylko nie płacz, proszę, swoje pięć groszy do Was tu przynoszę...
Parafrazując nieco tekst piosenki melduję, że stawiam się na starcie Konkursu. Spośród około trzydziestu moich recenzji i opinii opublikowanych na KGB wybrałem pięć, które sobie najbardziej cenię.
Czekam na przeciwników!
Amen. |
Obi
Jesteś moim bohaterem!
Caroline* |
|
|
|
 |
Ravena
Wiedźma Dyplomowana

|
Wysłany: 2009-04-23, 18:47
|
|
|
Świetnie! Będziem oceniać do ostatniej suchej nitki
Nieznany napisał/a: | Czekam na przeciwników! |
Przy tym entuzjazmie, z jakim traktowany jest konkurs możliwe, że się nie doczekasz
To teraz jeszcze Andy i Algree niech dołączą i będzie trzech muszkieterów z KGB przeciwko, hmm... no właśnie komu? |
Lektury Kawoholiczki |
|
|
|
 |
Uczeń Czarnoksiężnika

|
|
|
|
 |
Tina

|
Wysłany: 2009-04-24, 09:25
|
|
|
Ja na pewno wezmę udział, tylko muszę albo napisać coś, albo przeredagować stare recenzje. Zobaczy się. |
_________________ https://www.moneymilioner.pl/69539 |
|
|
|
 |
burli

Wiek: 33 Dołączyła: 01 Lis 2008 Posty: 725 Skąd: Warszafka
|
Wysłany: 2009-04-24, 10:39
|
|
|
ja uważam, że Montano powinien tu coś od siebie wrzucić! Recenzje filmów wychodzą mu znakomicie i myślę, że z książkami nie będzie gorzej |
|
 |
Ravena
Wiedźma Dyplomowana

|
Wysłany: 2009-04-24, 10:48
|
|
|
Ja myślę, że Burli też tu coś powinna wrzucić... I każdy inny użytkownik FK
Przyznam, że jeśli chodzi o recenzje to prywatnie mam trzech faworytów forumowych...
Ale ktokolwiek bedzie pisał, postaram się być przy ocenie jak najbardziej obiektywna i na prywatne sympatie nie patrzeć ^^
Czy nie przydałby się później temat "oceniający" z dołączoną ankietą? <--- luźna propozycja. |
Lektury Kawoholiczki |
|
|
|
 |
algreholt

|
Wysłany: 2009-04-24, 21:26
|
|
|
Hej, wybaczcie, ale z racji pogody za oknem, cierpię ostatnio na chroniczny brak czasu na czytanie książek, więc podrzuciłem coś z "lamusa" może się Wam spodoba ;-) Niestety większość recek mojego autorstwa, które mnie siępodobały na tyle by je tu umieścić to umieściłem, ale wybrałem takie 3. Oceńcie sami |
_________________ Power of speech is given to all,
Wisdom of mind to few!
 |
|
|
|
 |
Nieznany
Carrot Monster

|
Wysłany: 2009-04-25, 16:54
|
|
|
O, algree dołączył do końkursu - będzie miło!
@edit: czy kiedy ogłoszę w czerwcu konkurs na najlepszą recenzję Forum KGB, to w rewanżu pierwszymi kandydatami(tkami) będą osoby z FK |
Obi
Jesteś moim bohaterem!
Caroline* |
Ostatnio zmieniony przez Nieznany 2009-04-25, 17:05, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Uczeń Czarnoksiężnika

|
|
|
|
 |
|