mazowieckie |
Autor |
Wiadomość |
Belial

|
Wysłany: 2014-02-07, 19:24
|
|
|
No więc w końcu moja pierwsza książka w ramach wyzwania. Wspominana wcześniej "Zaremba" Michelle Granas. Większość akcji dzieje się w Warszawie, choć pojawiają się też Zabrzeg i Bieszczady. Fikcja polityczna w amerykańskim stylu (też CIA), ale osadzona konkretnie w Polsce, za czasów politycznych polowań CBA.
Obrazki. *_*
Belial: 1/16. |
|
|
|
 |
Deina Eldathiel
Hen Ichaer

Wiek: 37 Dołączyła: 17 Sty 2013 Posty: 784 Skąd: Dol Angra
|
Wysłany: 2014-02-08, 02:43
|
|
|
To mi przypomina o istnieniu "Dziecka ciemności" Mastertona. Akcja w Warszawie, horror w kanałach, Graham promuje bezpieczny seks. Taka raczej szmirka prawdę mówiąc. Z uwagi na rodzinne koneksje Masterton ma ewidentnie duży szacunek i sympatię dla Polaków, problem w tym, że ani w ząb nie chwyta polskiej mentalności i to widać;) |
_________________ Czytam bez opamiętania i dobrze mi z tym. |
|
|
|
 |
1mirinda

Wiek: 35 Dołączył: 01 Sty 2014 Posty: 237 Skąd: Mazowieckie
|
Wysłany: 2014-02-12, 23:32
|
|
|
Na zaliczenie mazowieckiego przeczytam chyba "Rozmowy z katem".Czas najwyższy zabrać się i za tą książkę |
|
|
|
 |
Tifa Lockhart

Wiek: 26 Dołączyła: 04 Lis 2008 Posty: 1874 Skąd: Augustów/ Toruń
|
Wysłany: 2014-03-16, 12:57
|
|
|
Dzisiaj rano skończyłam ''Boso, ale w ostrogach'' Stanisława Grzesiuka. Dawno nie czytałam tak dobrej książki. Przedwojenna Warszawa nigdy specjalnie mnie nie interesowała. Teraz jednak to się chyba zmieni. Pan Grzesiuk to niezwykle ciekawa osoba. Upartym, umiejący walczyć o swoje i przede wszystkim nigdy się nie poddający człowiek. W tej książce opisał naprawdę trudne warunki życiowe, brak perspektyw na przyszłość. Jednocześnie wskazywał w tym wszystkim dobre strony, nigdy nie pozwolił sobie na przegranie. Książka zdecydowanie ma swój niepowtarzalny klimat. Z pewnością przeczytam dwie następne książki Grzesiuka. |
|
|
|
 |
Utopiste

|
Wysłany: 2014-04-23, 18:52
|
|
|
"Zły" mnie całkowicie zaskoczył, w pozytywnym tego słowa znaczeniu. Dawno nie miałam takich wypieków na twarzy. Wartka akcja, wzbudzający emocje bohaterowie, piękny język i takie opisy Warszawy, że gdyby nie moja miłość do Krakowa od razu bym się przeprowadziła. Zastawiam się jakim cudem nie trafiłam na tego autora wcześniej i czemu o jego twórczości się za dużo nie mówi. Na pewno sięgnę po inne jego książki
Niniejszym pierwsza książka z wyzwania przeczytana i zachęca do dalszych lektur. |
_________________ You should be the jewel in the crown, not some dull bauble in a plastic tiara. |
|
|
|
 |
elfrun
Wojowniczka

Wiek: 46 Dołączyła: 02 Lis 2008 Posty: 2651 Skąd: Langangen
|
Wysłany: 2014-10-29, 10:20
|
|
|
Anna Herbich "Dziewczyny z powstania". 7/16 |
_________________ Nie dokarmiaj zlego wilka.
 |
|
|
|
 |
|