Jaką książkę kupiliście ostatnio? |
Autor |
Wiadomość |
Deina Eldathiel
Hen Ichaer

Wiek: 39 Dołączyła: 17 Sty 2013 Posty: 771 Skąd: Dol Angra
|
Wysłany: 2019-02-21, 14:43
|
|
|
U mnie pojawiło się dużo nowych książek, ponieważ urządziłam ostatnio (z poślizgiem dwumiesięcznym;) imprezę urodzinową. Głupio mieć urodziny w grudniu, bo zawsze święta wchodzą w paradę. Zazwyczaj świętuję zatem z przyjaciółmi w styczniu, ale tym razem się opóźniło:)
Na mojej półce zawitały zatem - Kobieta w bieli Collinsa w pięknym, nowym wydaniu, Opowieść o dwóch miastach Dickensa, Wyznaję Cabrego, nowiutkie wydanie Upiornej opowieści Strauba i Egzorcysty Blatty'ego, obie z Vespera (uwielbiam to wydawnictwo, na Walentynki dostałam też Portret Doriana Graya i Doktora Jekylla), Pokuta McEwana oraz Wzlot i upadek D.O.D.O. Neala Stephensona i Nicole Galland. W przyszłym tygodniu zaś planuję zamówić sobie "Anatomia i fizjologia zwierząt domowych - podręcznik dla techników weterynarii" A w dalszej kolejności Teatro Grottesco Ligottiego i kolejne z Vespera - Trzech panów w łódce (nie licząc psa), Muzeum dusz czyśćcowych, Omen i pewnie kolejne. Bardzo kusi mnie Poe z tej serii (no piękne wydania, co poradzę:), ale próbuję się miarkować, przecież mam go dużo. I tak pewnie w końcu ulegnę;) |
_________________ Czytam bez opamiętania i dobrze mi z tym. |
|
|
|
 |
autorka1290

|
Wysłany: 2019-02-21, 20:03
|
|
|
Ostatni nabytek to: ,,W czepku urodzone. O niewidzialnych bohaterkach szpitalnych korytarzy".
Rozczarowałam się tą pozycją. Nie tylko z punktu wydawniczego, ale także jako pielęgniarka. Spodziewałam się czegoś więcej po tej książce, a dostałam wyrywki rozmów, które niczego nie wnoszą.
Natomiast na uwagę zasługuję druga książka: ,,Pielęgniarki" Christie Watson. Jedna z lepszych pozycji dotyczących pielęgniarstwa. Premiera w tym samym dniu co ,,W czepku urodzone...", ale przeszła bez większego echa, a szkoda. Merytorycznie bardzo dobrze napisania. Minus, że dotyczy pielęgniarki, która pracuje w Londynie, ale bardzo rzetelnie pokazana praca pielęgniarek. |
_________________ A ty w jaką pułapkę wpadłeś?
Pułapka życia - Klaudia Morawa
www.klaudiamorawa.com |
|
|
|
 |
Córka Lavransa
Ma na imię Dżeny...

|
Wysłany: 2019-03-01, 17:34
|
|
|
Ravena napisał/a: | O rany, czy w tym pięknym nowym wydaniu? |
Marginesy, 2019, więc chyba tak. Rzeczywiście jest ładne, dopracowane, bez błędów. |
_________________ Life is a game of inches.
Jestem tylko małym modkiem z wielkim Tasakiem.
 |
|
|
|
 |
Aura
dama z książką

|
Wysłany: 2019-03-03, 21:44
|
|
|
"Domostwo błogosławionych" Cathrynn Valente |
|
|
|
 |
Córka Lavransa
Ma na imię Dżeny...

|
Wysłany: 2019-03-04, 10:16
|
|
|
Byłam w sobotę w Auchan po indyka na niedzielę i wyszłam z Gaimanem - "Ocean na końcu drogi". Mój wymarzony... |
_________________ Life is a game of inches.
Jestem tylko małym modkiem z wielkim Tasakiem.
 |
|
|
|
 |
Bruixa

|
Wysłany: 2019-03-24, 20:30
|
|
|
W Media Markt znalazłam przecenioną trylogię z Hebrydów Petera Maya, tj. "Czarny dom", "Człowiek z wyspy Lewis" i "Jezioro tajemnic". A w Biedronce bodajże "Ziemię obiecaną" Reymonta. |
_________________ Mój blog o książkach |
|
|
|
 |
Deina Eldathiel
Hen Ichaer

Wiek: 39 Dołączyła: 17 Sty 2013 Posty: 771 Skąd: Dol Angra
|
Wysłany: 2019-04-03, 08:45
|
|
|
Postanowiłam co miesiąc uzupełniać swoją biblioteczkę weterynaryjną jedną pozycją albo pozycjami w łącznej granicy 100-130 zł. Wczoraj Piotrek przyniósł mi zatem z Bonito "Techniki opatrywania i unieruchamiania urazów u małych zwierząt" oraz "Od objawu do rozpoznania: postępowanie diagnostyczne u małych zwierząt". Na przyszły miesiąc - "Leczenie stanów nagłych u małych zwierząt"
Wymyśliłam sobie, że na pierwszy rzut będę kupować te książki, które mogą mi się przydać (chociaż wolałabym nie!) również na co dzień, w razie gdyby trzeba było np. opatrzyć coś u któregoś z moich czwórłapów przed pójściem do weta. |
_________________ Czytam bez opamiętania i dobrze mi z tym. |
|
|
|
 |
Bruixa

|
Wysłany: 2019-05-13, 23:46
|
|
|
Zainteresowały mnie niektóre nazwiska spośród 24 wywiadowanych osób i szata graficzna. Przypomniałam sobie książki z własnego dzieciństwa. Wiele tytułów i nazwisk się powtarza, niektórych nie znam, kilku mi brakuje. |
_________________ Mój blog o książkach |
|
|
|
 |
Raziel
Jukka Sarasti

|
Wysłany: 2019-05-25, 15:21
|
|
|
Stephenson - Epoka diamentu
Stephenson - Panathema
Głos Lema
Kańtoch - Niepełnia
Simmons - Upadek Hyperiona
Vandermeer - Zrodzony
Brunner - Na fali szoku
Priest - Człowiek z sąsiedztwa
Gibson - Trylogia ciągu
Shepard - Piękna krew
Ebooki. |
_________________ http://www.thenonprofits.com/
http://www.facebook.com/p...266224913397771
"Because if you're not improving, no matter what you're doing, you're just dying."
www.lowking.pl |
|
|
|
 |
Uczeń Czarnoksiężnika

|
|
|
|
 |
Raziel
Jukka Sarasti

|
Wysłany: 2019-05-26, 14:15
|
|
|
Uczeń Czarnoksiężnika napisał/a: | Dużo dobrych rzeczy Razjelu - gratulacje! Zwłaszcza ciepło spoglądam na Simmonsa i Stephensona.
A ja wczoraj odwiedziłem Warszawskie Targi Książki i wyszedłem z "Nie ma czasu" Ursuli LeGuin. |
Jakoś tak się składa, że mam już 4 książki Stephensona i 3 Simmonsa, a jeszcze żadnej nie czytałem |
_________________ http://www.thenonprofits.com/
http://www.facebook.com/p...266224913397771
"Because if you're not improving, no matter what you're doing, you're just dying."
www.lowking.pl |
|
|
|
 |
Tifa Lockhart

Wiek: 27 Dołączyła: 04 Lis 2008 Posty: 1869 Skąd: Augustów/ Toruń
|
Wysłany: 2019-05-26, 18:10
|
|
|
Udało mi się upolować "Harry'ego Pottera i Czarę Ognia" po okazyjnej cenie. Zależalo mi na pierwszym wydaniu, ponieważ te nowe do mnie nie przemawiają zupełnie. |
|
|
|
 |
Ravena
Wiedźma Dyplomowana

Wiek: 39 Dołączyła: 01 Lis 2008 Posty: 6363 Skąd: Wiedźmowy Las
|
Wysłany: 2019-05-27, 10:56
|
|
|
Dzień Matki przyniósł mi: "Mam na imię Jutro" Damiana Dibbena i "Clovis LaFay. Magiczne akta Scotland Yardu" Anny Lange |
_________________ Without coffee, 'Good Morning' is an oxymoron
Lektury Kawoholiczki |
|
|
|
 |
Uczeń Czarnoksiężnika

|
|
|
|
 |
Panna Jeż

|
Wysłany: 2019-08-20, 12:50
|
|
|
Pisałam kiedyś, że kupuję tylko te książki, które przeczytałam i zechciałam mieć na własność. Bo jak wiecie lub nie wiecie, do ulubieńców wracam zawsze, czasem wielokrotnie. Ostatnio odeszłam od tej zasady i kupiłam trzy książki w ciemno. No może nie do końca, bo znam autorów i wiem, czego się spodziewać. Niestety kupno tych książek nie odpędziło ode mnie czytelniczego kryzysu. Wszystkie trzy stoją na półce i czekają. |
_________________ Niepamięć doda Ci skrzydeł... |
Ostatnio zmieniony przez Panna Jeż 2019-10-14, 11:15, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
|