Meyer Stephenie - Cykl "Zmierzchu" |
Autor |
Wiadomość |
Kamil

|
Wysłany: 2011-10-02, 15:48
|
|
|
Cytat: | Co do "Pamiętników wampirów", nie oglądałam czy też nie czytałam, ale "średnio" mnie do nich ciągnie... |
Ja jestem daleki od sięgnięcia po cokolwiek związanego z wampirami (jeśli chodzi o książki), ale serial nawet przyjemny. Może kiedyś przeczytam Brama Stokera |
|
|
|
 |
Radament
Mniejsze Zło

Wiek: 27 Dołączyła: 05 Wrz 2011 Posty: 2480 Skąd: z R'lyeh
|
Wysłany: 2011-10-02, 18:55
|
|
|
kenaz napisał/a: | Ja jestem daleki od sięgnięcia po cokolwiek związanego z wampirami (jeśli chodzi o książki), ale serial nawet przyjemny. Może kiedyś przeczytam Brama Stokera
|
To mi przypomina od razu o moim temacie maturalnym i o tym, że w końcu trzeba by się za niego zabrać. Wąpierze są bardzo w porządku.
A swoją drogą jadę sobie autobusem i widzę małą dziewczynkę z koszulką na której widnieje Edward, napis Zmierzch. Trzyma się mamy za łapkę, a ta coś do niej mówi, teraz nie przypomnę sobie dokładnie czego to dotyczyło, ale w pewnym momencie pada imię dziewczynki Ania, Asia albo tam Kasia. Mniejsza o to! W każdym razie natychmiastowa reakcja małej: "Jestem Bella mamo."
Myślałam, że umrę xD |
_________________ „Ludzie zawsze myśleli o jutrze. Ja w to nie wierzyłem. Bo jutro nie myślało o nich. Nawet nie wiedziało, że są.” |
|
|
|
 |
Loki
Viking Redhead

Wiek: 26 Dołączyła: 23 Wrz 2011 Posty: 225 Skąd: z Marchii Cienia
|
Wysłany: 2011-10-02, 19:46
|
|
|
Ty się nie śmiej z małej, Radament, ja jak byłam mała to było "masz mnie nazywać Smok z Rozpadliny, mamo, albo cię zjem", albo "jestem Feyd-Rautha, mamusiu!". Co czas to inny obyczaj, ale zachowania te same :-P |
_________________ Never walk
away from home
ahead of your axe and sword.
You can't feel a battle
in your bones
or foresee a fight. |
|
|
|
 |
Radament
Mniejsze Zło

|
Wysłany: 2011-10-02, 20:00
|
|
|
Kurcze, ja to byłam Czarodziejką z Diablo II.
Albo Żółtą Power Rangers.
Albo Bulmą z Dragon Ball!
Miałam jakieś normalniejsze dzieciństwo x) |
_________________ „Ludzie zawsze myśleli o jutrze. Ja w to nie wierzyłem. Bo jutro nie myślało o nich. Nawet nie wiedziało, że są.” |
|
|
|
 |
Loki
Viking Redhead

Wiek: 26 Dołączyła: 23 Wrz 2011 Posty: 225 Skąd: z Marchii Cienia
|
Wysłany: 2011-10-02, 20:05
|
|
|
Ja jeszcze całkiem niedawno byłam Vegetą Chociaż jak na to tak spojrzę, to czy dziecko chcące być Bellą jest w jakiś sposób mniej normalne od dziewczyny która chce być Vegetą albo smokiem? :-P
Teraz dzieci czytają Zmierzch i dobrze chociaż, że czytają! (chyba że rzeczona mała oglądała film, co już się mniej chwali ^^). W ogóle jeśli chodzi o dzieci i czytanie, ja będę propagowała nawet Zmierzch. |
_________________ Never walk
away from home
ahead of your axe and sword.
You can't feel a battle
in your bones
or foresee a fight. |
|
|
|
 |
Radament
Mniejsze Zło

|
Wysłany: 2011-10-02, 20:15
|
|
|
Też chciał być Vegetą ale mój kuzyn zawsze kiedy nie był Son Goku, był Vegetą :c
Cóż czytanie czytaniem, ale ja swojej pociesze, jeśli będę jakąś miała zdecydowanie będę podsuwać pod nos nieco inne książki x] |
|
|
|
 |
Kamil

|
Wysłany: 2011-10-02, 21:10
|
|
|
Radament napisał/a: | Żółtą Power Rangers.
Albo Bulmą z Dragon Ball!
Miałam jakieś normalniejsze dzieciństwo x) |
Tak, wmawiaj se... |
|
|
|
 |
Czarna_Smoczyca

Wiek: 38 Dołączyła: 09 Lis 2011 Posty: 488 Skąd: Emmeloord
|
Wysłany: 2011-11-14, 20:56
|
|
|
kenaz napisał/a: | (zakładam, że seria ta chociaż w 50% dorównuje serialowi, a zwykle to przecież książka jest lepsza). |
i tu sie mylisz. Ogladam i przeczytalam. Jedyne co sie zgadzalo to imiona glownych bohaterow i jakies pojedyncze epizody.
,,Zmierzch" czytalam i ogolny zarys mi sie podobal, ale jak to jest napisane to pozal sie ... wyobraznie to ta kobieta moze i ma, ale jezyk |
_________________ Herbata
 |
|
|
|
 |
Radament
Mniejsze Zło

|
Wysłany: 2011-11-15, 00:29
|
|
|
Czarna_Smoczyca napisał/a: | ,,Zmierzch" czytalam i ogolny zarys mi sie podobal, ale jak to jest napisane to pozal sie ... wyobraznie to ta kobieta moze i ma, ale jezyk |
Kurcze czytałam pierwszą kartkę pierwszego tomu, fabułę znam niemal na pamięć (koleżanki psychofanki z gimnazjum) i jako nie mogę się przekonać. Już nie mówię do samego pisarstwa bo nie zasmakowałam go dużo, ale do durnej fabuły o.O
Cóż.. .Wstrzymam się jednak z wydaniem osądów i solenie obiecuje przeczytać (przynajmniej pierwszy tom) Zmierzchu, a dopiero potem krytykować!
Bo kurcze, dużo sprzecznych opinii wszędzie x] |
|
|
|
 |
Julietta

|
Wysłany: 2011-11-25, 14:42
|
|
|
Spróbuj, jak się zacznie czytać nie wydaje się taka durna
Wszystkie znane mi nastolatki, które zaczęły czytać wciągnęły się |
_________________ Nie palmy mostów... i książek! |
|
|
|
 |
Córka Lavransa
Ma na imię Dżeny...

|
Wysłany: 2011-11-25, 15:16
|
|
|
Julietta napisał/a: | Spróbuj, jak się zacznie czytać nie wydaje się taka durna |
Moim skromnym zdaniem im dłużej się czyta, tym głupsze to jest. Niestety. |
_________________ Life is a game of inches.
Jestem tylko małym modkiem z wielkim Tasakiem.
 |
|
|
|
 |
Starlicker

Wiek: 27 Dołączył: 23 Lis 2011 Posty: 5 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: 2011-11-25, 17:39
|
|
|
Wprawdzie to absolutnie nie moja bajka, ale wczoraj poszedłem z koleżankami z klasy na "Breaking dawn" - muszę szczerze przyznać, że fabuła jest całkiem ... miła. Tak czy inaczej mam zamiar sięgnąć po książki, wtedy bardziej rozwinę swoje odczucia ; ) |
_________________ ćśśś
Siedzimy w tej ścianie.
Jesteśmy Marsjanie. |
|
|
|
 |
motylek727
Nakmîktrân

|
Wysłany: 2011-11-29, 16:55
|
|
|
Ja przeczytałam cztery części i w sumie fakt, szybko się czyta i nawet idzie się wciągnąć, ale ogólnie fabuła średnio mi się podobała. Jak dla mnie wszystko powinno być inaczej i strasznie irytowała mnie główna bohaterka. Książki jednakże nie są jednymi z lepszych. Jak dla mnie są średnie. A co do filmów to nie widziałam ostatnich dwóch części, które wyszły, ale ekranizacja 1 i 2 tomu mi się nie podobała. Ale to moje zdanie |
_________________ Nothing is true. Everything is permitted. |
|
|
|
 |
Renata122

|
Wysłany: 2012-01-13, 23:27
|
|
|
Całkiem przyjemnie się czytało |
|
|
|
 |
Kate4484

|
Wysłany: 2012-07-02, 00:26
|
|
|
Czytałam "Zmierzch" jeszcze przed powstaniem filmów i całego tego szału i bardzo mi się podobał. Ze wstydem muszę się przyznać że miałam pewną słabość do Edwarda Ale to było ładnych parę lat temu. Dziś myślę że już bym się tak nie wkręciła w tą serię, zreszta już po przeczytaniu "Przed świtem" byłam bardzo rozczarowana. Jednak mam bardzo miłe wspomnienia z czytania pierwszych trzech częsci serii. |
_________________ Wyprzedaż książek:
http://czytoholiczka.blog.../wyprzedaz.html
http://www.czytoholiczka.blogspot.com/
http://www.swiatbarw.blogspot.com/ |
|
|
|
 |
|