|
Forum Książki
Witamy w Księgogrodzie!
|
W pajęczej sieci - komiksy |
Autor |
Wiadomość |
jacek

|
|
|
|
 |
jacek

|
Wysłany: 2018-09-22, 06:55
|
|
|
"Comics Report" #50: "Żelazo i kamień":
Cytat: | Otóż to opowieść fantasy, ukazująca bratobójczą wojnę krasnoludów, które kiedyś były gigantami i ludzie byli zmuszeni im służyć. Niestety waśnie klanów Żelaza i Kamienia sprawiły, że upadli, a ich niewolnicy postanowili zniszczyć swych dawnych panów. Historia zdaje się być prosta, ale może mnie czymś zaskoczy. |
"Comics Report" #50: "Żelazo i kamień"
Dzięki
Informacje o tytule i przykładowe plansze |
_________________ "Kraina komiksu" |
Ostatnio zmieniony przez jacek 2018-10-10, 06:27, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
jacek

|
Wysłany: 2018-09-23, 14:48
|
|
|
"Comics Report" #51: "Wrzesień z Egmontem":
Bradl:
Cytat: | Dla mnie najlepszy, polski komiks szpiegowski, fabularnie osadzony w czasach II Wojny Światowej. |
Brygada Żydowska:
Cytat: | Pozostając w tematyce II Wojny Światowej, przedstawiam wam jeden z najważniejszych dla mnie tytułów, jakie w tym roku ukazały się na naszym rynku. |
Podniebny Harry:
Cytat: | Cofamy się trochę w czasie i lądujemy w Stanach Zjednoczonych w okresie międzywojennym. |
Ludzie Północy:
Cytat: | Ten tytuł przyciągał moją uwagę już od dawna, ale posiadam ograniczone moce przerobowe. |
Lanfeust w kosmosie:
Cytat: | Czas zejść na weselsze tory, czyli do twórczości Christophe Arlestona, twórcy światów, takich jak Troy czy Ekho. |
Garfield: Tłusty koci trójpak:
Cytat: | I na koniec tego zestawienia, wielki, gruby, leniwy i tłusty kocur, czyli Garfield, w swej wspaniałej oraz okazałej osobie. |
"Comics Report" #51: "Wrzesień z Egmontem"
Artykuł o trzecim tomie "Bradla", tekst o pierwszym tomie "Podniebnego Harry'ego", poprzednie omówienia "Sagi anglosaskiej" stanowiącej pierwszy tom "Ludzi Północy" a tutaj jeszcze materiał audio, recenzja drugiego tomu "Lanfeusta". |
Ostatnio zmieniony przez jacek 2018-12-02, 10:06, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
jacek

|
Wysłany: 2018-09-25, 08:55
|
|
|
"Comics Report" #52: "Walczymy o Amelkę":
Cytat: | Amelka ma obecnie 5 lat i dzielnie walczy z chorobą. Jej tata, czyli Andrzej Włudecki, wpadł na pomysł, aby zrobić dla niej komiks, który pomoże jej się uporać z troskami dnia codziennego. |
Cytat: | Jego celem było zebranie pieniędzy potrzebnych na rehabilitacje dziewczynki, a jednocześnie pokazanie jej, że nie należy się poddawać. |
"Comics Report" #52: "Walczymy o Amelkę"
To co było dotychczas o "Amelce"
My we trójkę z żoną i córką przekazujemy od lat ten 1% na potrzeby hospicjum w Puławach - ale może ktoś inny będzie zainteresowany. |
|
|
|
 |
jacek

|
|
|
|
 |
jacek

|
Wysłany: 2018-09-28, 07:45
|
|
|
"Comics Report" #54: "Erotyk od Scream Comics":
Monika:
Cytat: | Z jednej strony mamy klasyczną intrygę polityczną, gdzie ciężko obrać stronę, bo każdy ma coś poważnego na sumieniu. Jeszcze trudniej rozgryźć kto pociąga za sznurki oraz które z osób są tymi "dobrymi". Na drugiej szali jest erotyczna fantazja Moniki o mężczyźnie, którego spotkała. |
Recenzje pierwszego tomu
Diosamante:
Cytat: | Koło tego komiksu długo chodziłem, ale nie mogłem się na niego zdecydować. Powód? Jodorowsky. Dotąd czytałem kilkanaście prac tego scenarzysty i żadna nie była wstanie jakoś do mnie trafić. |
Dotychczasowe artykuły
"Comics Report" #54: "Erotyk od Scream Comics"
|
|
|
|
 |
jacek

|
|
|
|
 |
jacek

|
Wysłany: 2018-10-01, 10:02
|
|
|
"Okropny rysunek":
Dziś w tym temacie kilka artykułów - jeden od Artura, któremu dziękujemy zaś pozostałe znalezione - a chodzi o książeczkę dla dzieci "Okropny rysunek":
Cytat: | Czytając tą książkę, niemal od razu stanęło mi przed oczami dzieciństwo. Też mam młodszą siostrę, która dokazywała, choć u nas to ona potrafiła rysować. |
"Okropny rysunek"
Artykuł Karoliny, artykuł Pauliny Zaborek, artykuł ze "Strefy Psotnika", artykuł Kaliny Cyz, artykuł z "Bajkochłonki", artykuł Tomasza Kuzi |
|
|
|
 |
jacek

|
Wysłany: 2018-10-02, 08:06
|
|
|
"Comics Report" #56: "Sisters":
Cytat: | Poziom humoru jest wysoki, pełne podtekstów i tak skonstruowany, aby osoba w każdym wieku mogła się przy nim dobrze bawić. Co prawda to nie "Garfield" ale i tak jest naprawdę bardzo ciekawie. |
"Comics Report" #56: "Sisters" |
|
|
|
 |
jacek

|
Wysłany: 2018-10-04, 09:15
|
|
|
"Comics Report" #57: "Charly":
Cytat: | To co mnie urzekło w całej opowieści, to sposób przedstawienia tytułowej postaci. Nie jest ona zła, ale też ciężko nazwać ją protagonistą. Świetnie wypada na tle Charliego, jego matka, która odgrywa w całej historii jedną z kluczowych ról. |
"Comics Report" #57: "Charly"
Dzięki |
|
|
|
 |
jacek

|
Wysłany: 2018-10-05, 05:26
|
|
|
1. "Comics Report" #58: "Barbarella":
Cytat: | Jestem wręcz pewien, że mocno się zestarzał, przynajmniej tak obstawiam w przypadku treści, ale graficznie wydaje się bronić całkiem mocno. |
"Comics Report" #58: "Barbarella"
Archiwalne artykuły
2. "Podniebny Harry" #1: "Wakanda":
Cytat: | Ano autor tego dzieła, belgijski scenarzysta i rysownik Etienne Willem, dobrze oddał ducha niepokojów, który targał dużymi miastami USA w latach 1929-1933. Mowa oczywiście o Wielkim Kryzysie, czyli największym krachu w globalnej gospodarce, który dotknął prawie wszystkie kraje. |
"Podniebny Harry" #1: "Wakanda"
Recenzja "Rankine"
 |
Ostatnio zmieniony przez jacek 2019-01-14, 15:49, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
jacek

|
Wysłany: 2018-10-06, 06:26
|
|
|
"Comics Report" #59: "Jesień z Kulturą Gniewu" - super :
Cytat: | Jesień w pełni, za oknem słotne dni, a tym czasem na rynek trafiają jesienne nowości. Wydawnictwo Kultura Gniewu nie omieszkało uraczyć czytelników pięcioma tytułami, dość solidnego kalibru, zresztą w środowisku komiksowym, mocno wyczekiwanych. |
"Comics Report" #59: "Jesień z Kulturą Gniewu"
I jeszcze to:
"Nienawidzę Baśniowa" #1: "I żyli długo i burzliwie":
Cytat: | Komiks jest do przesady brutalny, choć tylko miejscami. Mamy tutaj szeroko pojęty mord gwiazd, Pana Księżyca, zombie faunów i całej masy baśniowych stworzeń. Czasami ilość truchła idzie w wręcz w hurcie, ale to wypada zaskakująco dobrze. |
"Nienawidzę Baśniowa" #1: "I żyli długo i burzliwie"
Wcześniejsze publikacje
A tutaj artykuł Michała Jankowskiego. |
Ostatnio zmieniony przez jacek 2018-10-07, 09:08, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
jacek

|
|
|
|
 |
jacek

|
Wysłany: 2018-10-08, 08:36
|
|
|
Wczoraj Bartosz Wokan - dziś zaś Artur Tojza - czyli "Jane, lis i ja" raz jeszcze u nas:
Cytat: | Poruszany tutaj problem jest poważny i komiks w żaden sposób go nie bagatelizuje. W dzisiejszych czasach, gdzie wciska się obraz przesadnej chudości, sam jako mężczyzna mam dość. Co rusz na plakatach, czy w filmach widzę wysokie chudzielce, bez tyłka, biustu i masą ciała bliską głodowej. |
Ano.
"Jane, lis i ja" |
|
|
|
 |
jacek

|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|