Leonard, Erika - trylogia o Greyu |
Autor |
Wiadomość |
Kamil

|
Wysłany: 2013-09-03, 16:05
|
|
|
motylku, przeczytalas? jak wrażenia? chyba sie nie wypowiadałaś albo przegapiłem |
|
|
|
 |
Deina Eldathiel
Hen Ichaer

Wiek: 37 Dołączyła: 17 Sty 2013 Posty: 784 Skąd: Dol Angra
|
Wysłany: 2013-09-03, 16:10
|
|
|
Jednak nie Somerhalder - jedyny aspekt, który mógłby mnie ewentualnie nakłonić do obejrzenia tego filmowego dzieła, właśnie odpadł;) |
_________________ Czytam bez opamiętania i dobrze mi z tym. |
|
|
|
 |
Radament
Mniejsze Zło

Wiek: 26 Dołączyła: 05 Wrz 2011 Posty: 2483 Skąd: z R'lyeh
|
Wysłany: 2013-09-03, 17:16
|
|
|
Zobaczyłam trzy części Zmierzchu, z tym też dam radę! A co się będę. |
_________________ „Ludzie zawsze myśleli o jutrze. Ja w to nie wierzyłem. Bo jutro nie myślało o nich. Nawet nie wiedziało, że są.” |
|
|
|
 |
motylek727
Nakmîktrân

|
Wysłany: 2013-09-03, 18:09
|
|
|
Ni eudzielałam się jeszcze, Kamil Przeczytałam wszystkie części. Wtedy jeszcze trzymałam się zasady, że czytam wszystko co pożyczam, ale trzecią część głównie przekartkowałam. Jutro napiszę coś więcej |
_________________ Nothing is true. Everything is permitted. |
|
|
|
 |
Kamil

|
Wysłany: 2013-09-03, 22:12
|
|
|
Zadziwiacie mnie dziewczyny.
Wszystkie narzekają jaka tragiczna książka, a wiele nie poprzestaje na pierwszym tomie tylko bierze... kolejne dwa. Niesamowite. Tak to pisze ogólnie, bo zauważyłem taką tendencje.. No chyba że rzeczywiście jest aż tak zabawnie |
|
|
|
 |
Córka Lavransa
Ma na imię Dżeny...

|
Wysłany: 2013-09-03, 22:14
|
|
|
Nie jest. Ja nie umiem opanować tego nawyku czytania wszystkiego, co mam na czytniku/na półce. Walczę z tym, ale słabo mi idzie... |
_________________ Life is a game of inches.
Jestem tylko małym modkiem z wielkim Tasakiem.
 |
|
|
|
 |
Kamil

|
Wysłany: 2013-09-03, 22:19
|
|
|
Mordowałem książki do końca jeszcze jakiś czas temu, nawet z bólem niektóre, ale powiedziałem sobie dość i odeszło mi Tylko że zacząłem przeginać w drugą stronę. W ostatnim czasie sporo książek napocząłem i przy każdej ziewnąłem, powiedziałem szkoda czasu i rzuciłem w kąt, a może pecha miałem... a może cały ten "kryzys czytelniczy" dotknął i mnie. |
|
|
|
 |
motylek727
Nakmîktrân

|
Wysłany: 2013-09-04, 08:54
|
|
|
Ja jeszcze podczas czytania Greya właśnie stosowałam zasadę, że czytam wszystko, co zaczęłam. Ostatnio porzuciłam tę zasadę, ale może miałam ostatnio szczęście, bo odstawiłam jedynie dwie książki na półkę. Greya przeczytałam w całości, chociaż tak jak mówiłam trzecią część głównie przekartkowałam, czytając tylko co którąś stronę. W drugiej omijałam wszystkie sceny erotyczne, bo już mnie to nudziło. Ogólnie najbardziej z całej trójki podobała mi się część druga, bo poza seksem coś tam się nawet działo i gdyby pani Erika wykorzystała kilka swoich pomysłów to mogłaby być z tego nawet dobra książka (nie wierzę, że to mówię), ale niestety wyszła kiepska, bo fajne wątki, gdyby zostały odpowiednio rozwinięte, byłyby całkiem spoko
Niestety rozwiązanie wielu problemów zostało wręcz podane na tacy i jeszcze dobrze się nie rozwinęło, a tu już po problemie.
Nie wiem, ile w tym prawdy, ale gdzieś ostatnio wyczytałam, że cała seria została wydana bez korekty i innych takich, bo wydawnictwo obawiało się, że książka nie przyniesie dużych zysków i nie chcieli za bardzo w nią inwestować. Stąd te wszystkie powtórzenia o rozpadaniu się na kawałki. Tylko nie wiem, na ile prawdziwa jest ta informacja. |
_________________ Nothing is true. Everything is permitted. |
|
|
|
 |
czytatnik
groźny mistrz

Wiek: 25 Dołączyła: 24 Lip 2013 Posty: 176 Skąd: Mazury! <3
|
Wysłany: 2013-09-04, 19:37
|
|
|
Jeju. Ja tam przeczytałam pierwszą część, bo chciałam zobaczyć "z czym to się je". Po drugą w sumie sięgnęłam inspirowana rozmowami na FK. Ale dokończyłam ją głównie dla śmiechu. I coś mi mówi, że z trzecią częścią minę się z daleka.
Odtówrca głównej roli jakoś bez szału w tej całej ekranizacji. |
|
|
|
 |
elfrun
Wojowniczka

Wiek: 46 Dołączyła: 02 Lis 2008 Posty: 2651 Skąd: Langangen
|
Wysłany: 2013-09-07, 09:17
|
|
|
Ja skonczylam moja przygode z Greyem na czesci pierwszej. Z wiekiem dotarlo do mnie wreszcie, ze zycie jest zbyt krotkie, aby marnowac je na nieudane ksiazki, nie daje juz knotom drugiej szansy, ani nie doczytuje do konca tego co mnie nie zainteresowalo. |
_________________ Nie dokarmiaj zlego wilka.
 |
|
|
|
 |
|