Książki pod choinkę |
Autor |
Wiadomość |
Uczeń Czarnoksiężnika

|
|
|
|
 |
Tifa Lockhart

Wiek: 27 Dołączyła: 04 Lis 2008 Posty: 1869 Skąd: Augustów/ Toruń
|
Wysłany: 2010-12-18, 08:23
|
|
|
Ja już teraz mogę się pochwalić co dostanę
Od rodziców- Triumf Endymiona Simmonsa. A od brata Niekończąca się historia Michael Ende. |
|
|
|
 |
M

|
Wysłany: 2010-12-18, 10:50
|
|
|
Z całą pewnością mogę już dzisiaj stwierdzić, że żadnej książki nie otrzymam w prezencie świątecznym. Rodzice dadzą kasę, razem z narzeczoną kupiliśmy wspólny prezent, więc nici z książkowych niespodzianek w dniu 24 grudnia. Chyba, że mój brat z czymś wyskoczy, ale to się dowiem już w poniedziałek. Ewentualnie sam sobie kupię książkę na święta |
|
|
|
 |
Paleolog
czytaczszerokopojęty

|
Wysłany: 2010-12-18, 14:05
|
|
|
Ja podobnie jak Tifa też już mogę pochwalić się książkami, jakie dostanę
Od rodziny na pewno "Cud nad Wisłą. Wspomnienia fińskiego uczestnika wojny polsko-rosyjskiej w roku 1920" Kaarlo Kurko, a od siebie za dobre sprawowanie ;-) "Władców Chaosu. Krwawe powstanie(... i tak dalej)".
Nie ma to jak prezenty |
_________________ ... ale nie ułaskawił żadnych filozofów |
|
|
|
 |
Uczeń Czarnoksiężnika

|
|
|
|
 |
Córka Lavransa
Ma na imię Dżeny...

|
Wysłany: 2010-12-18, 21:23
|
|
|
Dostałam premię roczną (prawie jedna pensja). Sama sobie zatem kupię prezent - trylogię Znamię Lwa Francine Rivers, o której niechcący przypomniał mi Martinus pojawieniem się na forum... I włożę sobie pod choinkę, a co mi tam. |
_________________ Life is a game of inches.
Jestem tylko małym modkiem z wielkim Tasakiem.
 |
|
|
|
 |
M

|
Wysłany: 2010-12-18, 22:20
|
|
|
Córka Lavransa napisał/a: | Dostałam premię roczną (prawie jedna pensja). | Gdzie dają takie nagrody? Powiedz, to może robotę zmienię
Córka Lavransa napisał/a: | trylogię Znamię Lwa Francine Rivers, o której niechcący przypomniał mi Martinus pojawieniem się na forum... | Polecam się na przyszłość ;-) Może innym forumowiczom też o czymś przypomniałem? Na przykład o wzięciu psychotropów albo założeniu kaftana bezpieczeństwa? |
|
|
|
 |
Tifa Lockhart

Wiek: 27 Dołączyła: 04 Lis 2008 Posty: 1869 Skąd: Augustów/ Toruń
|
Wysłany: 2010-12-19, 15:35
|
|
|
Wróciła ciocia z Niemiec z pracy i przywiozła mi książkę po niemiecku '' Stadt der Diebe'' Davida Benioffa Wynikła z tego śmieszna sytuacja, bo ja wspominałam o książce ''Herr der Diebe'' ( Król Złodziei) Cornelii Funke, A ciocia źle usłyszała i mi tego Benioffa przywiozła Ale i tak bardzo się cieszę. |
Ostatnio zmieniony przez Tifa Lockhart 2010-12-19, 18:56, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Córka Lavransa
Ma na imię Dżeny...

|
Wysłany: 2010-12-19, 18:11
|
|
|
Martinus Jachus napisał/a: | Gdzie dają takie nagrody? Powiedz, to może robotę zmienię |
To nie gdzie, to za co...
Martinus Jachus napisał/a: | Może innym forumowiczom też o czymś przypomniałem? Na przykład o wzięciu psychotropów albo założeniu kaftana bezpieczeństwa? |
Aha! Wiedziałam, że o czymś jeszcze miałam pamiętać...
Tylko...
...
...
...
...co to było...? |
 |
|
|
|
 |
Uczeń Czarnoksiężnika

|
|
|
|
 |
M

|
Wysłany: 2010-12-27, 11:36
|
|
|
Zgodnie z wcześniejszymi przewidywaniami, pod choinką nie znalazłem żadnej książki. Dlatego też, będąc zapobiegliwym kmiotkiem, nie namyślając się wiele, czym prędzej przyłączyłem się do "owczego pędu" kupujących na potęgę świątecznych konsumpcjonistów i siłą rozpędu nabyłem "Lód" Jacka Dukaja, wysupłując z dziurawej sakwy ciężko ukradzione pieniądze posiłkując się nadzieją, że oto wreszcie, być może, mam przed sobą niemal ukochany prezent na święta ;-) Tylko oczywiście, sama kniga zostanie dopiero dzisiaj wysłana do mnie przesyłką pocztową, więc liczę tylko na to, że listonosze nie zorganizują żadnych strajków i książka dotrze do mnie przed rozpoczęciem nowego roku ;-) |
|
|
|
 |
Ravena
Wiedźma Dyplomowana

Wiek: 39 Dołączyła: 01 Lis 2008 Posty: 6363 Skąd: Wiedźmowy Las
|
Wysłany: 2011-12-22, 19:19
|
|
|
Niespodziewanie otrzymałam w świątecznym prezencie:
A. Bobkowski "Szkice piórkiem" - czytałam parę lat temu, jeszcze na studiach i jest to jedna z moich ulubionych lektur z czasów polonistyki. Z ogromną przyjemnością wracam do niej ponownie!
A. Libera "Madame" - równie ważna lektura z okresu studiów. Szeroko dyskutowana, namiętnie wertowana, zrobiła na nas duże wrażenie, chyba żadna studencka lektura nie wywołała w naszej grupie takiego odzewu, jak ta książka. No może poza "Czekając na Godota" Becketta ^^
I. Allende "Portret w sepii" - jedno z tych pięknych, twardookładkowych wydań Muzy. Poznawanie Allende, to jedna z tych przyjemności, które sobie dawkuję po trochu, a dzięki temu prezentowi znów mam okazję wrócić do twórczości chilijskiej pisarki
Czuję się całkowicie świątecznie usatysfakcjonowana |
_________________ Without coffee, 'Good Morning' is an oxymoron
Lektury Kawoholiczki |
|
|
|
 |
Uczeń Czarnoksiężnika

|
Wysłany: 2011-12-22, 19:38
|
|
|
Ravena napisał/a: | Niespodziewanie otrzymałam w świątecznym prezencie: |
Nie ma czegoś takiego jak 'nieoczekiwanie'.
Ravena napisał/a: | Czuję się całkowicie świątecznie usatysfakcjonowana |
To najważniejsze.
Ja na pewno dostanę jakąś książkę pod choinkę, ale pochwalę się dopiero za 2 dni, bo sam na razie nie wiem co to będzie. |
_________________ Zamek Czarnoksiężnika
Czas Imperium - nr 33 - 12.04.2009
Czas Imperium - nr 35 - 20.09.2009 |
|
|
|
 |
Córka Lavransa
Ma na imię Dżeny...

|
Wysłany: 2011-12-23, 10:16
|
|
|
Ravena napisał/a: | A. Libera "Madame" |
Jest fascynująca. Zazdroszczę, Wiedźmo.
Ravena napisał/a: | I. Allende "Portret w sepii" |
A "Córkę fortuny" masz? |
 |
|
|
|
 |
Ravena
Wiedźma Dyplomowana

Wiek: 39 Dołączyła: 01 Lis 2008 Posty: 6363 Skąd: Wiedźmowy Las
|
Wysłany: 2011-12-23, 12:34
|
|
|
Uczeń Czarnoksiężnika napisał/a: | Nie ma czegoś takiego jak 'nieoczekiwanie'. |
Jest ;-)
Córka Lavransa napisał/a: | Jest fascynująca. Zazdroszczę, Wiedźmo. |
Istotnie, fascynująca - o chyba dobre słowo, by opisać tę książkę. Godna pozazdroszczenia, więc... ^^
Córka Lavransa napisał/a: | A "Córkę fortuny" masz? |
Nie. A to jakaś kontynuacja? |
_________________ Without coffee, 'Good Morning' is an oxymoron
Lektury Kawoholiczki |
|
|
|
 |
|