GAIMAN, Neil - Amerykańscy bogowie, Nigdziebądź... |
Autor |
Wiadomość |
Uczeń Czarnoksiężnika

|
|
|
|
 |
Córka Lavransa
Ma na imię Dżeny...

|
Wysłany: 2019-01-11, 12:38
|
|
|
Na szczęście nie chcę wszystkiego. "Amerykańscy bogowie" i "Chłopaki Anansiego" jakoś do mnie nie przemówiły. |
_________________ Life is a game of inches.
Jestem tylko małym modkiem z wielkim Tasakiem.
 |
|
|
|
 |
Raziel
Jukka Sarasti

|
Wysłany: 2019-01-11, 20:20
|
|
|
To ja tylko w tym temacie napiszę, że "Amerykańskich bogów" czytałem jakoś dwa lata temu i bardzo mi się podobali, natomiast ogólnie pisanina Gaimana poza tym leżała mi zawsze średnio, choć mam "Nigdziebądź" do nadrobienia. Komiksy za to bardzo lubię, "Uwertura" jest tak śliczna, że czasem ją zdejmuję z półki tylko po to, żeby sobie popatrzeć na ilustracje. |
_________________ http://www.thenonprofits.com/
http://www.facebook.com/p...266224913397771
"Because if you're not improving, no matter what you're doing, you're just dying."
www.lowking.pl |
|
|
|
 |
Córka Lavransa
Ma na imię Dżeny...

|
Wysłany: 2019-01-14, 09:03
|
|
|
Aż zerknęłam sobie na LC żeby sprawdzić, co mi w tych "Bogach..." nie odpowiadało. Chaos i przewidywalne zakończenie. Hm. Za Chiny nie pamiętam nic z tej książki, może dam jej drugą szansę... |
_________________ Life is a game of inches.
Jestem tylko małym modkiem z wielkim Tasakiem.
 |
|
|
|
 |
Bruixa

|
Wysłany: 2020-02-12, 22:44
|
|
|
Jestem świeżo po lekturze "Oceanu na końcu drogi". Książka cieniutka, nieco ponad 200 stron, bardzo gaimanowska - dzieciństwo sielskie lecz niezbyt anielskie, nastrój melancholii i utraty, mieszanka fantasy z horrorem i powieścią psychologiczną. Tylko humoru, choćby czarnego na lekarstwo. Najzabawniejsze były opisy powojennych powieści dla dziewcząt o dzielnych uczennicach demaskujących wrażych szpiegów |
_________________ Mój blog o książkach |
|
|
|
 |
Ravena
Wiedźma Dyplomowana

Wiek: 39 Dołączyła: 01 Lis 2008 Posty: 6363 Skąd: Wiedźmowy Las
|
Wysłany: 2020-02-27, 23:09
|
|
|
A ja właśnie odkryłam Gaimana, twórcę (czy też współtwórcę) komiksu i mam za sobą trzy części "Sandmana". Powiedziałabym, że przy tym, powieści Gaimana są literaturą raczej młodzieżową ^^ |
_________________ Without coffee, 'Good Morning' is an oxymoron
Lektury Kawoholiczki |
|
|
|
 |
|